banner
כמה זה יעלה לי?

ערכנו עבורך סקר מקיף בקרב עורכי דין כרישים בתחום ההוצאה לפועל, בדקנו עלויות ושיטות לתמחור שכר הטרחה שאותם גובים עורכי הדין. להלן מחירים נבחרים:

אגרת פתיחת תיק 60-195 ש"ח
שעת ייעוץ עו"ד החל מ-200 ש"ח
מכתב התראה החל מ-250 ש"ח
זמן להשלמת הליך עד 8 חודשים

הוצאה לפועל

כמה זה יעלה לי?

ערכנו עבורך סקר מקיף בקרב עורכי דין כרישים בתחום ההוצאה לפועל, בדקנו עלויות ושיטות לתמחור שכר הטרחה שאותם גובים עורכי הדין. להלן מחירים נבחרים:

אגרת פתיחת תיק 60-195 ש"ח
שעת ייעוץ עו"ד החל מ-200 ש"ח
מכתב התראה החל מ-250 ש"ח
זמן להשלמת הליך עד 8 חודשים

מערכת ההוצאה לפועל הוקמה במיוחד בכדי לסייע לכם לממש את זכויות החוב שלכם. מדוע? כיוון שבישראל בכל שנה חוזרים אלפי צ’קים לא מכובדים, תשלומים בשווי עשרות מיליארדי שקלים וכן ניתנים אלפי פסקי דין בסכומים גבוהים אשר לא תמיד מכובדים. על פי פסקי הדין זכאים אזרחים בודדים, חברות ואף מוסדות לסכומי כסף משמעותיים. על מנת לקבל פסקי דין, מושקעים כספים רבים בהליכים משפטיים מורכבים וממושכים, וכן מעורבים עורכי דין ונותני שירות נוספים המתמחים בהליכי הוצאה לפועל. לכן, ככל שלא ניתן יהייה לממש את פסקי הדין, לגבות את הכספים, לגבות חובות שלא משולמים, המאמצים והשקעת הכספים של הזכאים יורדים לטמיון - תפקיד ההוצאה לפועל היא לעזור. במאמר זה נפרט ונסביר על הליכי ההוצאה לפועל השונים, נסביר על בעלי התפקידים בהוצאה לפועל, וכן אילו הליכים מאפשרים פתיחת תיק בהוצאה לפועל. תוכלו להבין כמה עולה עורך דין הוצאה לפועל ועלויות משפטיות שונות. בין אם אתם זכאים או חייבים בהוצאה לפועל, ללא ליווי משפטי על ידי עורך דין מומחה ומנוסה בתיקי הוצאה לפועל, יהיה קשה לכם למצות את הזכויות הרבות שלכם בצורה מיטבית. צוות עורכי הדין הכרישים שלנו יסייע לך לפגוש את כספכם או את חובכם בדרך הקצרה והאפקטיבית ביותר.

זרוע של רשות האכיפה והגבייה

על פי החוק בישראל, מערכת ההוצאה לפועל מהווה כלי חוקי ייחודי תחת רשות האכיפה והגבייה במדינת ישראל, שתפקידו לאפשר לבעל דין (נושה) שרכש לעצמו זכויות על ידי פסק דין או מכוח שטרות, ערבות, שטרי משכון, שטרי משכנתא את ההזדמנות לממש אותן כנגד החייב. מעבר לכספים, ההוצאה לפועל אף יכולה לממש זכויות על מסמכים מחייבים, וכן סעד לביצוע פעולות כגון הוצאת החייב מהדירה. בכל מקרה גביית החובות והזכויות על נכסים היא לטובת הנושים.

מבנה ההוצאה לפועל

בישראל קיים חוק ההוצאה לפועל, אשר מסדיר את פעולת ההוצאה לפועל על הלשכות השונות שלה. החוק קובע את המבנה הארגוני של ההוצאה ואת חלקות בעלי תפקידים בהוצאה לפועל (חוק ההוצאה לפועל, התשכ”ז - 1967). רפורמות במערכת ההוצאה לפועל הוטבעה בשנת 2009, במסגרת תיקון 29 לחוק, רפורמה אשר שינתה את מבנה מערכת ההוצאה לפועל בצורה משמעותית וכן את הגדרות בעלי התפקידים שלה. במסגרת הרפורמה ותיקון החוק, הופרדה מערכת ההוצאה לפועל ממערכת בתי המשפט, הוגדר רשם ההוצאה לפועל בכל לשכה כאחראי על מתן החלטות בתחום ההוצאה לפועל וכן הוגדר מנהל לשכת ההוצאה לפועל כאחראי על ביצוען של החלטות של ראש הלשכה.

על מנת לייעל את הליכי הגביה במסגרת ההוצאה לפועל, הוגדר אף מסלול מקוצר, אשר מטרתו להיות יעיל הרבה יותר מההליכים הסטנדרטיים, וכן, מונו רשמים ייעודיים למסלול מקוצר. כמו כן, על מנת לייעל את הליכי הגביה, הורחבה רשימת המקורות לקבלת מידע אודות מצבו הכלכלי של החייב וכן הורחבה מפת האמצעים בהם ניתן לנקוט במסגרת גביית חובות, זאת לצורך הפעלת לחץ על החייב.

בעלי תפקידים בהוצאה לפועל

רשם ההוצאה לפועל - התפקיד הבכיר ביותר בלשכת ההוצאה לפועל, ובידיו מסורות גם סמכויות מנהליות וגם סמכויות שיפוטיות. לתפקיד רשם ההוצאה לפועל יכול להתמנות אזרח הכשיר לכהן כשופט של בית משפט השלום. עיקר סמכויותיו של רשם ההוצאה לפועל הן מנהליות, ותפקידו הוא למלא אחר פסק הדין שנתן בית המשפט ככתבו וכלשונו. יחד עם זאת, בידי רשם ההוצאה לפועל קיימות גם סמכויות שיפוטיות, לפיכך מינוי של רשם הוצאה לפועל נעשה בדומה למינוי שופטים, כלומר על ידי שר המשפטים, לפי בחירה של הוועדה לבחירת רשמי הוצאה לפועל.

מנהל לשכת ההוצאה לפועל - מנהלה האדמיניסטרטיבי של הלשכה המבצע בפועל את הוראותיו של רשם ההוצאה לפועל. מנהל לשכת ההוצאה לפועל פועל תחת רשם ההוצאה לפועל, והוא בעצם מנהל הלשכה ובעל תפקיד ביצועי בעיקרו, כך שעליו לבצע את הצווים וההוראות של רשם ההוצאה לפועל. תפקידו הוא לעמוד בראש הצוות המנהלי ובניגוד לרשם ההוצאה לפועל, אין בידיו כל סמכות שיפוטית.

חוקרי ההוצאה לפועל - חוקרים הממונים על ידי שר המשפטים. חוקר ההוצאה לפועל רשאי לבדוק את יכולתו הכלכלית של החייב, בין אם על יסוד עיון בבקשת החייב עצמו לפריסת תשלומים מסוימת, ובין אם באמצעות הזמנת החייב להתייצב לבדיקה. בדיקה כזו תתקיים בדלתיים סגורות וינוהל בה פרוטוקול.

בעלי תפקיד ביצועי, נציגי ההוצאה לפועל בשטח - מיישמים של צו הלכה למעשה (המעקלים). תפקיד זה דורש רישיון, שכן הוא כרוך בפעילות פיזית לעיתים מול רכוש המעקלים.

תיק הוצאה לפועל בסיוע עו”ד

תיק הוצאה לפועל מורכב מצד אחד, הזוכה, שהוא האדם המגיש פסק הדין, צ’ק, שטר חוב או כל מסמך אחר המחייב אדם אחר לשלם או לבצע פעולה מתוקף החוק. מצד שני החייב, שהוא האדם שנגדו הגישו את הבקשה לביצוע התשלום או הפעולה. זוכה רשאי לפתוח תיק בכל לשכת הוצאה לפועל בארץ. מצד אחד אין חובה בייצוג משפטי של עורך דין מומחה להוצאה לפועל בתהליך, מצד שני, היות וזה הליך משפטי מורכב ומסועף בכל מיני פרוצדורת משפטיות בעלות השלכות כבדות על הצלחת התהליך, פירעון החוב מצד הזכאי או ביטול חוב מצד החייב, אנו ממליצים לך להתייעץ ולהיעזר בעורך דין כריש מומחה בתחום ההוצאה לפועל.

עצור, עו"ד הוצל"פ לפניך!

הוצאה לפועל זה לא סוף העולם. טיפול משפטי נכון ויעיל הוא קריטי להצלחה. בחירה חכמה של עורך דין הוצל״פ תחסוך לך זמן יקר, כסף גדול ובעיקר תעזור לך לעבור את התהליך בקלות ותמנע ממך עוגמת נפש מיותרת.

עצור, עו"ד הוצל"פ לפניך!

הוצאה לפועל זה לא סוף העולם. טיפול משפטי נכון ויעיל הוא קריטי להצלחה. בחירה חכמה של עורך דין הוצל״פ תחסוך לך זמן יקר, כסף גדול ובעיקר תעזור לך לעבור את התהליך בקלות ותמנע ממך עוגמת נפש מיותרת.

מתי פותחים תיק הוצל”פ?

  1. פתיחת תיק מזונות בהוצאה לפועל. שירות המאפשר לאדם התובע החזר חוב לפתוח תיק מזונות בהוצאה לפועל לפסק דין רלוונטי.
  2. פתיחת תיק פסק דין כספי הוצאה לפועל. שירות המאפשר לאדם המחזיק בפסק דין להגיש בקשה לביצוע פסק דין. הבקשה תוגש לצורך ביצוע פסק דין או החלטה שניתנו על ידי בית המשפט או ערכאה אחרת, הניתנים לביצוע כפסק דין בהוצאה לפועל.
  3. פתיחת תיק משכון בהוצאה לפועל. שירות זה מאפשר להגיש בקשה לפתיחת תיק משכון כנגד בעלי חוב בדמי משכנתא.
  4. פתיחת תיק פסק דין צו עשה בהוצאה לפועל. שירות זה מאפשר להגיש בקשה לפתיחת תיק פסק דין צו עשה, המורה על ביצוע מעשה או החזרת מצב לקדמותו, לרבות: פינוי מקרקעין, הריסת בתים ואף הוצאה לפועל של פסק דין שניתן מחוץ לגבולות ישראל וכדומה. עורך דין מנוסה בתחום ההוצאה לפועל מקרקעין יאפשר לך להוביל נכון את התהליך.
  5. פתיחת תיק שטרות והמחאות בהוצאה לפועל. שירות זה מאפשר לפתוח תיק שטרות והמחאות על ידי זוכה שיש בידיו צ’ק או שטר שלא כובד על ידי החייב. תיק שטרות והמחאות בהוצאה לפועל מהווה את המסה הגדולה של התיקים בהם עוסקת ההוצאה לפועל - המחאה (צ’ק) דינה לכל דבר ועניין כדין פסק דין.
  6. פתיחת תיק תובענה או תביעה על סכום קצוב בהוצאה לפועל. שירות זה מאפשר להגיש בקשה לפתיחת תיק תובענה או תביעה על סכום קצוב בהוצאה לפועל.

מתי לא ניתן לפתוח תיק הוצל”פ?

  1. פסק דין שאין בו חלק אופרטיבי כגון פסק דין הצהרתי מצריך הוצאת צו עשה בעקבותיו כדי שניתן יהיה לממש אותו באמצעות ההוצאה לפועל.
  2. פסק דין והחלטות שעניינם איסור או מניעה כגון צווי מניעה. הדרך להתמודד עם החלטות ו/או פסקי דין אלו שלא מיושמים היא ע”י הליך ביזיון בית משפט.
  3. פס”ד והחלטות כנגד המדינה - מכיוון שקיים מסלול מיוחד לגביית חובות מהמדינה.

מה עיקר הפעילות של ההוצל”פ?

כשבוחנים את היקף הפעילות של ההוצאה לפועל ניתן בבירור לומר כי נושאים הקשורים בשטרות כגון צ’קים חוזרים, שטרי חוב, או שטרי משכון ושטר משכנתא נמנים על פעילותה המרכזית.

  1. שטר חליפין - או במילים אחרות, צ’ק. שטר חליפין הוא פקודה ללא תנאי ערוכה בכתב מאת אדם אל חברו, חתומה בידי נותן, בה נדרש האדם שאליו ערוכה הפקודה לשלם לאדם פלוני או לפקודתו, או למוכ”ז, סכום מסוים בכסף, עם דרישה או בזמן עתיד קבוע או ניתן לקביעה.
  2. שטרי חוב - התחייבות של אדם (עושה השטר) לשלם לנפרע (מקבל השטר) סכום מסוים במועד מסוים.
  3. שטרי משכון - משכון ניתן ליצור בשני אופנים: האופן הראשון הוא יצירת שטר משכון שלפיו נקבע שהנכס משועבד. האופן השני הוא הפקדת הנכס אצל המלווה. מימוש משכון נעשה באמצעות ההוצאה לפועל כקבוע בפקודת השטרות, הלווה לא יכול ליטול את המשכון לעצמו.
  4. שטרי משכנתא - מימוש המשכנתא באופן עקרוני נעשית על ידי ההוצאה לפועל.

הליכים שבהם יכול לנקוט החייב בתיק

במידה והינך חייב בתיק הוצאה לפועל ישנן מספר אפשרויות בהן אתה יכול לנקוט. כחייב הינך יכול להסכים על החוב אותו עליך לפרוע בהתאם לכתוב באזהרה ובמועדים לתשלום. עם זאת, במידה ואתה כחייב לא יכול לשלם את החוב במלואו כנדרש, אתה יכול לבקש חקירת יכולת במהלך תקופת האזהרה בפני רשם ההוצאה לפועל. כחייב, זכותך אף לא להסכים למסמך האזהרה, ולהתנגד לו, כמובן בהתאם לסוג התיק שנפתח נגדך כחייב בהוצאה לפועל. זכותך לבצע מספר פעולות בתיק הוצאה לפועל כחייב והן:

  1. התנגדות לביצוע שטר
  2. טענת פרעתי
  3. חקירת יכולת
  4. התנגדות
  5. איחוד תיקים
  6. חייב מוגבל באמצעים
  7. פשיטת רגל
  8. צו תשלומים
  9. משא ומתן עם הזוכה לחישוב החוב מחדש
  10. תשלום על פי צו תשלומים באזהרה
  11. ערר וערעורים

הצלחה עם עורך דין כריש

המטרה המרכזית של עורך הדין המתמחה בהוצאה לפועל הינה לסייע לכם לסגור את תיקכם כמה שיותר מהר. עורך דין כריש בתחום ההוצאה לפועל יבצע מחקר מעמיק של כלל נסיבות המקרה הייחודי שלכם, על מנת לבנות אסטרטגיה נכונה ופעולות מקצועיות שיתרמו לסגירת התיק מבלי לגרום לנזקים עתידיים מיותרים. יש לקחת בחשבון את מימד הזמן בעבודה מול ההוצאה לפועל, היות וכל הליך משפטי, איחוד תיקים, הליך פשיטת רגל או חדלות פירעון מצריך עמידה בלוחות זמנים וידע מעמיק בפרוצדורות ההוצאה לפועל, לפיכך העבודה חייבת להיות מסודרת ומקצועית. שכר טרחת עורך דין הוצאה לפועל בניהול התיק מורכב ממספר פרמטרים מהותיים כגון סוג התיק, הזמן הדרוש לטיפול בשילוב התעריף המינימאלי הנקבע בחוק לשכת עורכי הדין. אנו מזמינים אתכם לקבל חוות דעת והצעת מחיר מעורך דין הוצאה לפועל מומחה, אשר יוביל אתכם עקב בצד אגודל לאורך כל ההליך, ימנע בזבוז זמן מיותר, יחסוך פגיעה בתדמית שלכם, ובוודאי יחסוך לכם לא מעט כסף.

אודות כותב המאמר

מאמר זה נכתב על ידי עו”ד רון ששון מומחה להוצאה לפועל. המאמר נערך על ידי צוות אתר הכריש ומובא כמידע ושרות לגולש ובשום אופן אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי בהתאם לתקנון האתר.