
נהיגה במהירות מופרזת
נהיגה במהירות מופרזת נחשבת לעבירת תעבורה נפוצה ומסוכנת מאוד. בשל הסיכון הטמון בה לתאונות דרכים, קבע המחוקק רשימה מדורגת של ההפרה שלה, וכן עונש על מהירות מופרזת הקבוע בצד כל הפרה, אשר תלוי בעיקר בהיקף החריגה של המהירות המופרזת. במאמר זה אסביר מהי המהירות המותרת בחוק, מהי נהיגה במהירות מופרזת ומה הסנקציה אשר עומדת בצד כל הפרה כאמור. אסביר כיצד מודדים מהירות מופרזת והאם ניתן לטעון כנגד מכשירי המדידה. בנוסף אדון על האפשרויות העומדות בפני הנהג לבטל קנס על מהירות שניתן לו או/ו את הפסילה המנהלית וכן את חשיבותו של עורך דין מהירות מופרזת לא פחות מעורך דין כריש, כדי לשנות את פני הדברים ולהביא לביטול או הפחתה בענישה שהושתה על הנהג.
מהי מהירות מופרזת?
תקנה 54 לתקנות התעבורה אוסרת על ציבור הנהגים לנסוע מעבר למהירות הקבועה בפקודה. ובלשון החוק היבש :”לא ינהג אדם ברכב בדרך במהירות העולה על הקבוע בחוק…”. משכך, כדי להבין מהי מהירות מופרזת יש תחילה לעמוד על המהירות המותרת בחוק:
- מהירות מופרזת בדרך עירונית - ללא תמרור מהירות מיוחדת: 50 קמ”ש. עם תמרור מהירות מיוחדת: כמסומן בתמרור.
- מהירות מופרזת בדרך שאינה עירונית - ללא תמרור מהירות מיוחדת: 80 קמ”ש. עם תמרור מהירות מיוחדת: כמסומן בתמרור. עם שטח הפרדה בנוי: 90 קמ”ש.
- דרך מהירה - ללא תמרור מהירות מיוחדת: 110 קמ”ש. עם תמרור מהירות מיוחדת: כמצוין בתמרור.
איך מודדים מהירות מופרזת?
מכשירים מבוססים גלים אלקטרומגניים - העיקריים שבין המכשירים הללו הם הממל”ז המסורתי והדבורה, מכשירים אלה משמשים לרוב את שוטרי משטרת התנועה, בין אם הם עומדים לצד הדרך ובין אם מודדים את מהירות הנסיעה של כלי רכב אחרים כאשר הם נוסעים לצידם.
מכמונות מהירות - מצלמות המהירות המוצבות בצד הכביש מבוססות טכנולוגיה שונה, עיקר הטכנולוגית שלהן הינה באמצעות זיהוי של כלי הרכב על פי לוחית הרישוי. למעשה, בזיהוי כלי הרכב ניתן למדוד את הפרשי הזמנים בין הופעתו אל מול מצלמות שונות. ובכך לחשב את המהירות הממוצעת שלו.
האם ניתן לטעון נגד מכשירי הבדיקה של מהירות מופרזת? כן, למעשה יש אפשרות לא קטנה לכך שמכשירי המדידה מוטים. עורך דין מהירות מופרזת יודע לטעון את הטענות הנכונות ולהביא לכך שנהג לא יקבל דו”ח בשל הטיה של המדידה. בנוסף, עורך דין למהירות מופרזת, ידע לבחון את הראיות בתיק ובעיקר לאתר את הכשלים אשר יש בהם להביא להפחתה באישום.
למשל במצלמה סטטית - יש לוודא את קבלת כל התמונות שהמצלמה צילמה ולבדוק האם הצילום משקף את העבירה שבוצעה לכאורה. כמו כן, בחינת מסמכים רלוונטים כגון דו”ח פעולה, תע”צ הקשורה לתו התקן של מכשיר האכיפה.
מד מהירות המופעל ע״י שוטר - כאשר מדובר במד מהירות המופעל על ידי שוטר תנועה, אפשר לנסות לתקוף את מהימנות המכשיר, לבחון האם קיימות אנטנות או גורמים אחרים אשר יכלו להשפיע על מהימנות המכשיר, כמו גם את גרסת השוטר ודו”ח הפעולה שלו.
קבלת דו”ח על מהירות מופרזת
אם קיבלת דו”ח על מהירות מופרזת, אין צורך למהר ולשלם את הדו”ח ללא בדיקה של הזכויות המוקנות לך. שכן, תשלום הדוח הוא למעשה הודאה באשמה אשר לא ניתן לערער עליה לאחר מכן. באמצעות פנייה להתייעצות עם עורך דין מהירות מופרזת, אשר יבחן את נסיבות המקרה הקונקרטי ויגבש אסטרטגיה נכונה. ניתן, בין היתר, לבקש ביטול קנס מהירות מופרזת, הסבה של הדו”ח לאזהרה, בקשה להישפט.
מה הענישה על מהירות מופרזת?
נהיגה במהירות מופרזת הינה נהיגה מעל המהירות המותרת בחוק, נהיגה במהירות מופרזת אסורה על פי החוק ואין לכך חריגים. נהג הנוסע במהירות מופרזת צפוי לקנסות, לנקודות חובה ולהעמדה לדין. תקנות התעבורה קובעות איסור נהיגה במהירות העולה על הקבוע בתקנות וכן ענישה נלווית בצידן לפי חומרת ההפרה :
- נהיגה במהירות 20 קמ”ש מעל המותר בנהיגה בדרך עירונית או 25 קמ”ש מעל המותר נהיגה בדרך לא עירונית. העונש: ברירת משפט/קנס על מהירות בסך 250 ₪, ללא נקודות רישוי.
- נהיגה במהירות 21-30 קמ”ש מעל המותר בנהיגה בדרך עירונית או 40-26 קמ”ש מעל המותר בנהיגה בדרך לא עירונית. העונש: ברירת משפט/קנס על מהירות בסך 750 ₪ + 8 נקודות רישוי.
- נהיגה במהירות 31-40 קמ”ש מעל המותר בנהיגה בדרך עירונית או 41-50 קמ”ש מעל המותר נהיגה בדרך לא עירונית. העונש: ברירת משפט/קנס על מהירות בסך 1,500 ₪ + 10 נקודות רישוי.
- 41 קמ”ש מעל המותר בנהיגה בדרך עירונית או 51 קמ”ש מעל המותר בנהיגה בדרך לא עירונית. העונש: זימון חובה למשפט + 10 נקודות רישוי + פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה ל - 30 יום.
פסילה מנהלית במהירות מופרזת - החוק מקנה לקצין משטרה סמכות לפסול את רישיונו של מי שנהג לכאורה במהירות 41 קמ”ש ומעלה בדרך עירונית. וכן של מי שנהג במהירות העולה על 51 קמ”ש ומעלה בדרך בין עירונית או בדרך מהירה. הפסילה הינה למשך 30 ימים בכפוף להליך שימוע.
שימוע לנהג מהירות מופרזת - במסגרת הליך השימוע, הנהג יוכל לטעון את טענותיו בטרם יקבל קצין המשטרה את החלטתו. חשוב להדגיש כי הנהג זכאי להיוועץ בעורך דין מהירות מופרזת, שיסייע לו בשלב השימוע. בשלב זה ניתן להביא להפחתת תקופת הפסילה ולעיתים גם להביא לביטולה ולכן חשוב מאוד מה אומרים בשימוע. החלטתו של קצין המשטרה מתבססת על מספר שיקולים כגון: גיליון הרשעות של הנהג, וותק הנהיגה שלו, חומרת העבירה, מידת הסיכון, האם קיים עניין לציבור. עורך דין מהירות מופרזת ידע לטעון את הטענות הנכונות שיכולות לסייע לנהג וכן לעיתים להביא להפחתת תקופת הפסילה או במקרים חריגים אפילו לבטלה והכל תלוי בנסיבות המקרה הקונקרטי.
שלילת רישיון במהירות מופרזת
כאשר נהג נתפס במהירות של 51 קמ”ש מעל המותר בחוק, קרי, נתפס כשהוא נוהג במהירות מופרזת. יוגש נגד הנהג כתב אישום בעבירה של נהיגה במהירות מופרזת, כמו כן עם הגשת כתב האישום כאמור יוזמן הנהג לבית המשפט. נהג שהורשע בעבירה של נהיגה במהירות מופרזת צפוי לשלילה בפועל או שלילה מותנית למשך תקופה של שנה עד שלוש שנים.
ערעור על שלילת רשיון - שלילת רישיון הינה החלטה שיפוטית של בית המשפט ולכן הערעור יופנה לבית משפט בערכאה גבוהה יותר. הערעור יוגש תוך 45 יום מיום מתן ההחלטה על ידי בית משפט בערכאה הנמוכה, קרי, בית המשפט לענייני תעבורה. הגשת הערעור כשלעצמה וכן נוכחות עורך דין מהירות מופרזת בעת הדיון, בו יטעו טענות משפטיות על ידי עורך דין עשויה להטות את הכף בדיון בבית המשפט.
ביטול פסילה מנהלית
שימוע לפני פסילה מנהלית - בשימוע, בטרם יפסל רישיונך על ידי קצין המשטרה חשוב להיוועץ עם עורך דין תעבורה מומחה לטיפול בעבירות מהירות מופרזת משום שלכל טענה שתיטען יש משקל ומשמעות בנוגע לפסילה ולענישה שתבוא אחריה. עורך דין מהירות מופרזת ידע לטעון את הטענות הנכונות שיכולות לסייע לנהג וכן לעיתים להביא להפחתת תקופת הפסילה או במקרים חריגים אפילו לבטלה והכל בהתאם לנסיבות המקרה.
עורך דין למהירות מופרזת יגיש לבית המשפט בקשה לביטול פסילה מנהלית. במעמד הדיון יהא על עורך הדין להראות כי אין מסוכנות מצד הנהג במובן זה שלא מוצדק לפסול את רישיונו. המסוכנות נלמדת בין היתר מעברו התעבורתי של הנהג ולכן להוכחת טענה זו חשיבות יתרה בהחלטתו הסופית של בית המשפט. בנוסף, עורך הדין ידע לטעון את הטענות הנכונות בנוגע לראיות כדי להביא להפחתה בתקופה הפסילה ובמקרים מיוחדים גם לביטולה.
האם ניתן לבטל פסילה מנהלית? כן, עורך דין למהירות מופרזת יגיש לבית המשפט אשר באזור שיפוטו בוצעה העבירה דנן, בקשה לביטול פסילה מנהלית. במעמד הדיון המתקיים בפני בית המשפט על עורך הדין יהיה להוכיח העדר מסוכנות מצד הנהג, אשר זו נלמדת מעברו התעבורתי ומגובה המהירות המופרזת בעבירה בה הואשם. בנוסף, עורך דין העוסק במהירות מופרזת יצטרך להוכיח כי הראיות בתיק חלשות וכתוצאה מכן ידאג להפחתת האישום. בסוף הדיון, בית המשפט יחליט אם לבטל את החלטת הקצין או לקצר את הפסילה המנהלית שהושתה על הנהג בגין נהיגה במהירות מופרזת
עו”ד מהירות מופרזת
עורך דין מהירות מופרזת יכול לסייע במצב בו קיבלת דו”ח על מהירות מופרזת, נפסל רישיון הנהיגה שלך בפסילה מנהלית וכן במצב בו נשלל רישיונך על ידי בית המשפט. עורך הדין מקבל את החומרים הנדרשים מהמשטרה, מבצע בדיקה מעמיקה של העובדות, ניפגש איתך מספר פעמים בשביל לבחון את התיק, ולהעריך מה דרך הפעולה הנדרשת בשביל לפעול למימוש הזכויות שלך ולפעול להגדלת סיכויי הזיכוי. אנו ממליצים לך ליצור קשר עם אחד מעורכי הדין הכרישים שלנו, הוא כבר יודע איך להציל את רישיון הנהיגה שלך.