banner
כמה זה יעלה לי?

עורך דין פשיטת רגל כריש ילווה אותך כחייב בבית המשפט החל מעריכת הבקשה לצו כינוס נכסים ועד למתן צו הפטר. ערכנו עבורך סקר מקיף בקרב עורכי דין פשיטת רגל מובילים, בדקנו עלויות ושיטות תמחור שכר טרחה. להלן מחירים נבחרים:

ייעוץ עו"ד פשיטת רגל 200-500 ש"ח
פתיחת תיק פשיטת רגל 1600 ש"ח
ייצוג לזוכה החל מ-5400 ש"ח + 7.5%
ייצוג לחייב החל מ-5400 ש"ח + 2.5%

הכונס הרשמי בפשיטת רגל

כמה זה יעלה לי?

עורך דין פשיטת רגל כריש ילווה אותך כחייב בבית המשפט החל מעריכת הבקשה לצו כינוס נכסים ועד למתן צו הפטר. ערכנו עבורך סקר מקיף בקרב עורכי דין פשיטת רגל מובילים, בדקנו עלויות ושיטות תמחור שכר טרחה. להלן מחירים נבחרים:

ייעוץ עו"ד פשיטת רגל 200-500 ש"ח
פתיחת תיק פשיטת רגל 1600 ש"ח
ייצוג לזוכה החל מ-5400 ש"ח + 7.5%
ייצוג לחייב החל מ-5400 ש"ח + 2.5%

הכונס הרשמי הינו אחראי מטעם המדינה על טיפול וניהול תהליכים של חדלות פירעון (בית המשפט המחוזי), הליכי פשיטת רגל של אנשים פרטיים, הליכי פירוק של חברות, הבראת חברות, הסדרי נושים והוצאה לפועל. הכונס הרשמי יכול לשמש כמפרק זמני לחברה שנמצאת בהליך פירוק וגם כנאמן זמני במסגרת הליך פשיטת רגל וכן הוא אחראי על פעילותם של מפרקים, חקירות של חייבים בפשיטות רגל, נאמנים וכונסי נכסים שמונו על ידי בית המשפט. כונס הנכסים הרשמי כפוף למשרד המשפטים והינו חלק מגוף שמטפל בארבעה תחומים מרכזיים: .האפוטרופוס הכללי, הכונס הרשמי, נאמן ציבורי והרשם לענייני ירושה

הכונס הרשמי כמפרק ונאמן זמני

בהתאם לפקודת החברות וחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, הכונס הרשמי יכול לשמש כמפרק זמני לחברה אשר נמצאת בהליך פירוק וגם כנאמן זמני במסגרת הליך פשיטת רגל. במצב שבו חברה נמצאת בהליך פירוק, בית המשפט יכול, עוד לפני תחילתו של תהליך כינוס נכסים בפועל של החברה, למנות את כונס הנכסים הרשמי כמפרק הזמני של החברה. תפקידו של המפרק הזמני של החברה יהיה לנהל ולהגן על נכסי החברה עד למינויו של מפרק קבוע.

כמו כן, בהליכי פשיטת רגל, כונס הנכסים הרשמי יכול להתמנות כנאמן זמני שאחראי על נכסי החייב עד למינוי נאמן רשמי בתהליך כינוס נכסים בהוצאה לפועל. ישנם מצבים בהם בית המשפט ימנה את כונס הנכסים הרשמי כמפרק קבוע. במסגרת הליך פירוק חברה שבו החברה הגיעה למצב של חדלות פירעון, בית המשפט ימנה זמנית את הכונס הרשמי למפרק החברה עד אשר ימונה מפרק קבוע שיהיה תחת פיקוחו וניהולו של הכונס הרשמי.

תחומי אחריות של הכונס הרשמי

כונס הנכסים הרשמי מנהל את הרכוש מטעם המדינה, למשל: אחריות על עזבונות ונכסים. הכונס הרשמי אחראי על פעולתם של מפרקים, חקירות של חייבים בפשיטות רגל, נאמנים וכונסי נכסים שמונו על ידי בית המשפט בהליכים של פשיטת רגל, כינוס נכסים ותהליכי פירוק של חברות. כחלק מתפקידו, הכונס הרשמי יכול למנות מטעמו נאמנים ומנהלים מיוחדים שיפעלו בשמו בהליכים של חדלות פירעון, הוא מפקח ישיר על בעלי התפקידים שמינה, מחויב להגיש דוחות על חייבים בהליך של פשיטת רגל, ומילוי אחר הנחיותיו של בית המשפט ועוד מספר תחומים אחרים.

יחידת חקירות כלכלית

לכונס הנכסים הרשמי יש יחידת חקירות כלכלית המכילה חוקרים, מפקחים, כלכלנים ופרקליטים המבצעים את מטלות הכונס. תפקידה של יחידת החקירות היא לבדוק את מצבו של החייב שזה אדם פרטי או חברה שהוצא נגדם צו כינוס ולקבל דיווח כלכלי אודותיו. דיווח זה מסייע בית המשפט להכיר יותר טוב את מצבו הכלכלי של החייב וכך לקבל החלטות נכונות בתיק של החייב. החוקרים ניטרליים במשפט ומייצגים את טובת הציבור לעומת פושט רגל ונושיו. תפקיד נוסף של היחידה הוא לבדוק האם בוצעו פעולות פליליות, אי סדרים או מרמה בהחלטות הכלכליות של החברה או יחידים שגרמו למצב הכלכלי הקשה וגם לבדוק את בחינת תהליך הפירוק ופשיטת רגל.

מהו הליך כינוס נכסים?

כינוס נכסים הינו הליך משפטי בו תופסים נכס של חייב כדי לפרוע את חובו, לרוב זה מול נושה שיש לו ערובה המבקש לממש את נכסי החייב באמצעות כונס נכסים בתיקים כפירעון לחוב שלא שולם.

מינוי כונס נכסים - במסגרת הליכי הוצאה לפועל ישנם מצבים בהם רשם ההוצאה לפועל, בעקבות בקשת הזוכה או בא כוחו, רשאי למנות כונס נכסים בתיק של חייב. זאת בהתאם לנסיבות שבהם החייב לא עומד בצו התשלומים או שהוא לא הסדיר את החובות שלו בהתאם לסעיף 53 לחוק ההוצאה לפועל. מינוי כונס הנכסים מאפשר לבצע את גביית החוב מהחייב ומתבצע עבור נכס מסוים של החייב או מספר נכסים שנקבעו ולא על כלל הנכסים של החייב כמו בהליך של פשיטת רגל, כל זאת כדי לגרום לביצוע פסק הדין או מימוש שטר החוב. ישנם גם נסיבות בהם כונס נכסים ימונה בכדי לנהל מכירת נכס שהוא ממושכן או מעוקל כמו למשל: ממימוש משכנתא או מכירת רכב מעוקל.

כונס הנכסים ינהל את הנכס ויממש אותו - כונס הנכסים יכול להיות כל אדם. כאמור, תפקידו של כונס הנכסים אשר מונה על ידי רשם ההוצאה לפועל על נכס מסויים של החייב הוא לנהל אותו, למכור אותו ולממש אותו בהתאם להנחיות הרשם בכדי לגרום לפירעון החוב. כונס הנכסים כפוף להוראת רשם הוצאה לפועל והוא גם חב בחובות כמו נאמנות, זהירות ואמון. חובות נוספים החלים עליו הם:

  1. אחריות על כל נזק שייגרם לא רק כלפי שווי הנכס ואף לשלם פיצוי אם לא מילא את חובותיו.
  2. מחויב לנהל פנקסים, דיווח ומסירת מידע על כל פעולותיו לרשם ההוצאה לפועל.
  3. הוא מחויב למסור ללשכת ההוצאה לפועל כל הכנסה שבוצעה בעקבות ניהול מכירה או מימוש הנכס.

רשם ההוצאה לפועל יכול להורות על הפקדת ערובה על ידי כונס הנכסים בעת מינויו לתפקיד ולממש אותה בעת הצורך.

עצור, עורך פשיטת רגל כריש לפניך!

עורך דין כריש, מומחה לתיקי פשיטת רגל לוקח אחריות מלאה על פושט רגל וזכויותיו - יש לך המון זכויות בחוק. ללא עורך דין איכותי, שיעבוד בשבילך אתה עלול להפסיד את זכויותך הרבות כפושט רגל. הצטרף גם אתה לשירות הייחודי שלנו, השאר פרטים בטופס צור קשר ונדאג שזכויותיך ימוצו עד תום.

עצור, עורך פשיטת רגל כריש לפניך!

עורך דין כריש, מומחה לתיקי פשיטת רגל לוקח אחריות מלאה על פושט רגל וזכויותיו - יש לך המון זכויות בחוק. ללא עורך דין איכותי, שיעבוד בשבילך אתה עלול להפסיד את זכויותך הרבות כפושט רגל. הצטרף גם אתה לשירות הייחודי שלנו, השאר פרטים בטופס צור קשר ונדאג שזכויותיך ימוצו עד תום.

חובות וזכויות החייב מרגע מינוי הכונס

עם מינויו של כונס נכסים בתיק וזאת לפי סעיף 56(א) לחוק ההוצאה לפועל, אסור לחייב להוות גורם מפריע לתפקידו של כונס הנכסים או להליך של כינוס הנכסים. כמו כן על החייב למלא אחר הוראות כונס הנכסים, לבצע כל פעולה שתידרש ולהעביר כל מסמך הקשור לנכס. זכויותיו של החייב על אף מינוי כונס הנכסים נשמרות בהתאם לחוק. הכונס לא יכול לפגוע בזכויות של החייב שהם:

  1. כינוס נכסים שאינם ניתנים לעיקול (כמו : ציוד המיועד לצרכי בית ופרנסה וכו’)
  2. הגנה על דירת מגורים. ללא מציאת פתרון לדירה חלופית, לפי החוק, לא ניתן לכונס למכור דירת מגורים בשימוש.
  3. הגנה על חייב שהוא חקלאי. הגנה זו נותנת את האופציה לרשם הוצאה לפועל להשאיר בידי החייב את השטחים החקלאים הנחוצים לו לשם פרנסתו.

כאשר יש מצב שבו צד ג’ טוען שיש לו זכויות בנכס אשר מונה לו כונס נכסים, אזי רשם ההוצאה לפועל רשאי לתת הוראות לביצוע לכונס הנכסים בהתאם לזכויות של הצד השלישי בנכס או לעצור כל פעולה בנכס כדי לתת לצד ג’ לפנות לבית המשפט ליתן החלטה בעניין.

תפקיד כונס נכסים בפשיטת רגל

בהליך פשיטת רגל, בית המשפט ממנה כונס נכסים על כל נכסיו של החייב. בית המשפט בהחלטתו לתת צו כינוס נכסים בהליך פשיטת הרגל עובר על כל נכסי החייב תחת פיקוחו של הכונס הרשמי. בית המשפט ממנה מנהל מיוחד לניהול ההליך, דבר שעוצר את כל ההליכים המשפטיים כנגד החייב. המשמעות היא שנושים אינם יכולים לפרוע את חובם או לפתוח הליכי הוצאה לפועל ללא אישור מבית המשפט.

במסגרת מתן צו הכינוס, החייב והנושים מנסים להגיע להסדר פשרה עם החובות או שהחייב מכריז על פשיטת רגל. בית המשפט רשאי להטיל על החייב מגבלות כמו: צו עיכוב יציאה מהארץ, הגשת דוחות כלכליים למנהל המיוחד, צו תשלומים חודשי ועוד. הכונס הרשמי מבצע חקירה כלכלית יסודית על החייב, כאשר זה מחויב להגיע לחקירה במשרדי כונס הנכסים. בתום החקירה מוגש דו”ח חוות דעת לבית המשפט.

בית המשפט יחליט אחת מהאופציות הבאות:

  1. הכרזה על החייב כפושט רגל ומתן צו הפוטר אותו מכל חובותיו.
  2. במידה ובית המשפט יסיק שהבקשה הוגשה שלא כדין ובחוסר תום לב או שיסיק שהחייב בעל יכול לפרוע את חובותיו, אזי הוא ידחה את הבקשה.
  3. לדחות את הבקשה ולהורות לצדדים להגיע לפשרה ולהסדר חובות.

עו״ד פשיטת רגל ידאג לשיקומך הכלכלי

כפי שסקרנו במאמר זה, הכונס הרשמי משמש כמפרק זמני לחברה שנמצאת בהליך פירוק וגם כנאמן זמני במסגרת הליך פשיטת רגל וכן הוא אחראי על פעילות המפרקים, חקירות של חייבים בפשיטות רגל, נאמנים וכונסי נכסים שנמנו על ידי בית המשפט. כונס הנכסים הרשמי יהייה כפוף למשרד המשפטים והינו חלק מגוף שמטפל בארבעה תחומים מרכזיים: האפוטרופוס הכללי, הכונס הרשמי, נאמן ציבורי, רשם לענייני ירושה.

וודאי שיש לך שאלות רבות כמו, כמה זמן צריך להמתין עד לקבלת צו הפטר? איזה הגבלות חלות עלי? כיצד ניתן להוריד את ההגבלות? האם אני עומד בקריטריונים לכניסה להליך של פשיטת רגל כחברה או כיחיד? איזה חובות לא נמחקים בהליך פשיטת רגל? האם אין לי יותר אשראי? ועוד המון שאלות שגורמות לחייב להדיר שינה מעיניו. שאלות אלו יקבלו מענה על ידי עורך דין פשיטת רגל, תוך ירידה לפרטים הכי קטנים כבר בשלב הכנת התיק. אנחנו נחבר אותך לעורך דין מתאים, השאר פרטים בטופס צור קשר ומכאן הכל כבר יזרום חלק.