banner
כמה זה יעלה לי?

ערכנו עבורך סקר מקיף בקרב עורכי דין דיני עבודה מובילים, בדקנו עלויות ושיטות תמחור שכר טרחה. להלן מחירים נבחרים:

שעת ייעוץ עו"ד החל מ-400 ש"ח
מכתב התראה 300 ש"ח
חוות דעת משפטית 900-2,000 ש"ח
שכר טרחה בתביעה 2,000-6,000 ש"ח
שכר טרחה בתביעת אחוזים 45%-25%

עורך דין דיני עבודה

כמה זה יעלה לי?

ערכנו עבורך סקר מקיף בקרב עורכי דין דיני עבודה מובילים, בדקנו עלויות ושיטות תמחור שכר טרחה. להלן מחירים נבחרים:

שעת ייעוץ עו"ד החל מ-400 ש"ח
מכתב התראה 300 ש"ח
חוות דעת משפטית 900-2,000 ש"ח
שכר טרחה בתביעה 2,000-6,000 ש"ח
שכר טרחה בתביעת אחוזים 45%-25%

עורך דין לדיני עבודה הינו עורך דין מוסמך אשר מטפל בתחום דיני העבודה. במסגרת יחסי עבודה בין עובד למעביד מתעוררים לעיתים סכסוכים בין חובותיו וזכויותיו של העובד כפי שנקבעו על ידי המעביד. דיני העבודה כורכים חוקים שונים אשר נועדו לשמור על זכויות העובדים הכל בשעות העבודה המותרות ועד פיצויי פיטורין וטיפול בהטרדה מינית בעבודה. עורך דין דיני עבודה הוא המגן העומד בין העובד למעביד כאשר נדרש להגן על זכויותיו של העובד בנושאים שונים בהם הוא חש היא הוא מופלה לרעה. צוות המומחים שלנו יסקור בפניכם את שלל תפקידיו של עורך דין דיני עבודה ואת הדרך המומלצת לבחור עורך דין כריש, מומחה לדיני עבודה אשר מתאים בצורה הטובה ביותר לבעיה שלך.

מהם דיני העבודה?

תחום דיני העבודה התחום העוסק בהסדרה המשפטית של עבודה ושל יחסי העבודה השונים במסגרת הכוללת את יחסי העובד מעביד, חובות וזכויות של הצדדים ליחסי עבודה ולרבות מערכת חקיקתית הכוללת חובות וזכויות של עובדים ומעסיקים וכן משפט העבודה הקיבוצי המקבץ ארגוני עובדים וארגוני מעבידים, זכויות התארגנות, זכויות שביתה, הסכמים קיבוציים וכיוצ”ב. דיני העבודה הינו תחום שונה מהמשפט הכללי האזרחי בשל העובדה שהוא כולל חקיקה נפרדת וערכאות בתי דין נפרדות עם תחום התמקצעות בדיני העבודה שהיא כאמור שונה מאשר התמקצעות בתחום האזרחי, הפלילי או תחומים מוכרים האחרים.

עו”ד עבודה מכיר את זכויותך

בשל מערכת החקיקה הייחודית ומערכת יחסים מורכבת הכוללת זכויות בסיסיות לעובדים המוגנים על פי דין, נוצר צורך כי גם עורכי הדין אשר מספקים את הייעוץ והליווי המשפטי יכירו היטב את התחום יצברו ניסיון ומקצועיות בתחום ועל כן לא כל עורכי הדין עוסקים בדיני עבודה ולעיתים מספק משרד עורכי דין טיפול שוטף הכולל תחומים מסוימים בדיני עבודה אך במקרים מורכבים יותר יידרש עורך דין דיני עבודה שכל התמקצעותו הינו תחום דיני העבודה בשל המידע הרב בנושא.

מתי להתייעץ עם עו”ד דיני עבודה?

עורך דין לדיני עבודה רלוונטי הן כלפי עובד כאשר הוא נדרש לבחון את זכויותיו כבר משלב חתימת הסכם העסקה או כאשר קיים חשש ולפיו זכויותיו נפגעו או אם יש צורך לפעול כנגד המעסיק הן בטרם הגשת תובענה והן כאשר נדרש העובד להגיש תובענה לבית הדין לעבודה כנגד המעסיק. כך למשל במקרה של שינוי חריג במסגרת עבודה בהתנהלות כלפיו או בתנאי עבודתו או אף במקרה של חוסר בהירות שדורש התייעצות בכל הנוגע לזכויות המגיעות לעובד חשוב מאוד לפנות ולהתייעץ כדי להבין את הזכויות והחובות בין היתר:

  1. הלנת שכר
  2. יצוג בבית הדין לעבודה
  3. פיטורין שלא כדין וסיום יחסי עובד מעביד
  4. תביעת עובד נגד מעביד
  5. תאונת עבודה
  6. שימוע לפני פיטורין והודעה מוקדמת
  7. תשלום עבור ימי מחלה ודמי הבראה לעובד
  8. הוצאות נסיעות
  9. חילופי מעסיקים
  10. הטרדה מינית במקום העבודה
  11. הרעת תנאים במקום העבודה
  12. זכויות עובד קבלן, עובד עצמאי ועובד כוח אדם
  13. זכויות בני נוער בעבודה
  14. זכויות עובד זר
  15. זכויות פנסיוניות וזכויות סוציאליות
  16. סיום העסקה של כדין
  17. הסכמי עבודה והסכמי אי תחרות
  18. זכויות נשים בהריון
  19. זכויות בשעות עבודה ומנוחה
  20. התעמרות בעובד
  21. שינוי תנאי העסקה

עצור, יש לך זכויות, עו"ד דיני עבודה מומחה נלחם בשבילך!

אם נפגעת בעבודה ושלא קיבלת את הזכויות שלך במלואן אין מה לוותר. מה שמגיע לך, אתה צריך לקבל! התייעץ עם עורך דין לדיני עבודה שעוזר לאלפים כמוך.

עצור, יש לך זכויות, עו"ד דיני עבודה מומחה נלחם בשבילך!

אם נפגעת בעבודה ושלא קיבלת את הזכויות שלך במלואן אין מה לוותר. מה שמגיע לך, אתה צריך לקבל! התייעץ עם עורך דין לדיני עבודה שעוזר לאלפים כמוך.

טיפול משפטי בהלנת שכר ותנאי שכר

הלנת שכר - הלנת שכר חלה בעיכוב של כל תשלום השכר או חלקו, אך הגנת הלנת שכר פיצויים בגינה חלים על הרכיבים המוגנים בשכר מוגן, כהגדרתו, כשכר עבודה מתוקף חוק הגנת השכר. חוק הגנת השכר מגדיר שכר עבודה כתשלום שכר בגין עבודה “לרבות תשלומים בעד חגים, פריון עבודה ושעות נוספות ותשלומים אחרים המגיעים לעובד עקב עבודתו ובמשך עבודתו” כלומר מדובר בשכר המגיע לעובד בשל עבודתו ובמשך עבודתו לרבות תשלומים בגין חגים, שעות נוספות, דמי חופשה, דמי מחלה ועוד.

תשלום עבור ימי מחלה ודמי הבראה לעובד - עובד שחלה ונעדר מעבודתו עקב “אי כשרו הזמני או הקבוע של העובד לבצע עבודתו, הנובע, על פי ממצאים רפואיים או מצב בריאות לקוי”, זכאי לתשלום חלקי של שכרו בעבור ימי מחלה שנצברו לזכותו., וזאת עד מכסת ימי המחלה הצבורה. החוק במקרה זה רחב וכולל היעדרות מהעבודה עקב אובדן כושר עבודה שנבע גם עקב אשמתו של העובד.

הוצאות נסיעות - על פי חוק על המעסיק לשלם לעובדיו החזר הוצאות נסיעה שלא יפחת מסכום של 22.60 ש”ח ליום עבודה. זאת על פי החלטה שנקבע ביום 1 בפברואר 2016. גובה ההחזר החודשי מחושב לפי כרטיסיית הנסיעה או לפי עלות הכרטיס החודשי, הסכום הזול ביניהם. היה ולא הופרש לו הסכום הזה ליום עבודה מדובר בהפרה של זכויות העובד.

הרעת תנאים במקום העבודה - לעיתים לא מעטות במקומות העבודה נקבעים הוראות חדשות או החלטות המשפיעים על תנאי העבודה של עובדים. במצבים בהם עובד אינו שבע רצון מהוראות חדשות או תנאי עבודה חדשים במקום העבודה זכותו לצאת חוצץ נגדם ולהתקום. על פי חוק פיצויי פיטורים (סעיף 11 (א)) בידי העובד עומדת הזכות להתפטר בדין מפוטר ולזכות בפיצויי פיטורים כפי שמגדיר החוק.

זכויות פנסיוניות וזכויות סוציאליות - עובדים בישראל זכאים לזכויות פנסיוניות וזכויות סוציאליות, בין היתר, כל עובד מעל גיל 21 או כל עובדת מעל גיל 20 זכאים לתשלום הפרשות בגין ביטוח פנסיוני כגון, קרן פנסיה, קופת גמל, ביטוח מנהלים, בנוסף העובדים בישראל זכאים לזכויות סוציאליות כגון: ימי חופשה על פי דין או הסכם לפי הגבוה, ימי מחלה, דמי הבראה, דמי נסיעה וכיוצ”ב. בתי המשפט פירשו את הזכויות כזכויות מגן שלא ניתן להתנות עליהם או לוותר עליהם.

יחסי עובד מעביד

פיטורין שלא כדין וסיום יחסי עובד מעביד - עובד אשר פוטר מעבודתו וחושב שפוטר שלא כדין, בפיטורין שנעשו ללא כל נימוק ברור וענייני, או בתהליך הפיטורין נפל פגם כמו העדר שימוע למשל, או שפוטר העובד ללא קבלת הסכמת ועד העובדים וההסתדרות עלול להיות עובד שפוטר שלא כדין. עובד זה רשאי לעתור לבית הדין לעבודה לדרוש צו מניעה לפיטורין (צו זמני) עד לקבלת החלטה סופית בדבר פיטורו.

שימוע לפני פיטורין והודעה מוקדמת - במסגרת הליך פיטורין שימוע נועד לתת הזדמנות לעבוד לשכנע את המעביד שלא כדאי לפטרו. המעסיק חייב לומר לעובד מה הסיבות לפיטוריו. מעסיק אשר לא מעניק לעובדיו את הזכות לשימוע מסתכן בתביעה. תביעת בבית הדין לעבודה בעבור אי מתן הזדמנות שימוע לפני פיטורין יכולה להסתיים בפיצויים גבוהים לעובד התובע.

תביעת עובד נגד מעביד - כאשר אתם מרגישים שנגרם לכם עוול במסגרת יחסי העבודה שלנו עם המעביד שלנו, נכון לבחון את דרכי הפעולה שלכם בתחום דיני העבודה ומערכת היחסים עם המעסיק שלכם. על מנת לבחון מה הזכויות שלכם מומלץ להתייעץ עם עורך דין העוסק בדיני עבודה. עם זאת יש לשים לב כי לעיתים הרצון לתבוע את המעסיק שלכם הופך להיות פחות רציונלי משום תחושת הפגיעה, ולא תמיד נכון משפטית. חשוב להבין, איך מתבצעת התביעה בבית הדין לעבודה? איך דרך ההתנהלות מול בית הדין לעבודה? ולמה חשוב עורך דין מנוסה בתביעות עובד נגד מעביד.

חילופי מעסיקים - חילופי מעסיקים במקום העבודה היא מצב בו מקום העבודה שלך, החברה בה אתה עובד נמכרת למעסיק או בעלים אחרים. במקרה זה אתם כמועסקים הופכים להיות עובדים של מועסק חדש. המעסיק החדש יורש את החובות ואת ההסכמים כפי שנחתמו מול המעסיק הישן. למרות שלמעסיק החדש עומדת הזכות להחליף עובדים הוא חייב לעשות זאת תוך כיבוד של כל הזכויות הסוציאליות שלכם כעובדים מהיום בו העסיקו אתכם במקום העבודה ולא מהיום בו הוא רכש את החברה בה אתם עובדים.

הטרדה מינית במקום העבודה - התמודדות עם הטרדה מינית במקום העבודה היא מורכבת. הטרדה מינית כרוכה בבירור, וכרוכה בחשיפה אישית וחברתית. החוק למניעת הטרדה מינית, וכן התקנות למניעת הטרדה מינית, תשנ”ח - 1998, מטילים על מעסיקים חובה לנקוט אמצעים סבירים כדי למנוע הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה, וכן לדאוג לטפל בכל מקרה של הטרדה מינית.

תאונת עבודה - בכל שנה מתרחשות בישראל אלפי תאונות עבודה, לדאבונינו מספר זה הולך ועולה. תאונת עבודה בהתאם לחוק המוסד לביטוח לאומי הינה אירוע שבה נפגע עובד שכיר או עצמאי במהלך העבודה, בדרכו לעבודה או בחזרה לביתו ומוכר על ידי ביטוח לאומי כתאונת עבודה. עובד זכאי לקבל החזר כספי מלא עבור הטיפול הרפואי שקיבל ובמקרים מסוימים למימון טיפולים פרטיים, אך ישנם שלושה תנאים לקיום תאונת עבודה: א. אירוע שהוא תאונה. ב. תוך כדי עבודה. ג. עקב העבודה.

זכויות עובד קבלן, עובד עצמאי ועובד כוח אדם - קבלני עובדים וחברות כוח אדם פועלות בשוק העבודה הישראלי לרוב, ומספקות פתרונות זמינים הן לציבור מבקשי העבודה והן למעסיקים. לדאבוננו, ישנם מקרים לא מעטים בהם מופרות זכויות של עובדים בחברות כוח אדם. עובד קבלן זכאים למכלול הזכויות הניתנות לציבור העבודים בישראל כמו דמי מחלה, דמי הבראה, הודעה מוקדמת לפני פיטורין, יום מנוחה שבועי ועוד.

זכויות בני נוער בעבודה - לבני נוער היוצאים לעבוד ישנן זכויות שונות. יש לזכור כי גיל העסקה המותר הוא 15 ובחופשות הלימודים 14. על המעסיק ליתן לבני נוער זכויות המגיעות להם, כגון: שכר מינימום של בני נוער והוצאות נסיעה ושאר הזכויות הנוגעות לשעות נוספות, הבראה וכיוצ”ב כמו לכל עובד. בנוסף יש לזכור כי ישנן עבודות אסורות לבני נוער ועל כן לפעול רק בהתאם לדין בהעסקת בני נוער.

זכויות עובד זר - לעובדים זרים עומדות זכויות רבות ומגוונות וזאת, בין היתר, דווקא בשל העובדה שמדובר באדם זר שמגיע לעבוד בישראל וצריך להגן עליו. הבדל בידע בין המעסיק לעובד הינו עצום. בין היתר, העובד הזר זכאי לכל הזכויות שזכאים להם עובדים רגילים מבחינת תנאי העבודה, סכום מינימום, שעות נוספות , מנוחה, דמי מחלה, חופשות וכיוצ”ב וכן הם זכאים לקבלת מגורים הולמים ועל המעסיק לדאוג לביטוח לעובד.

סיום העסקה שלא כדין - משמעות פיטורי עובד היא למעשה הפסקת עבודתו של העובד אצל המעסיק, במקרה של פיטורין יש לפעול בהתאם לדין ולהסכם בין הצדדים ובין היתר, להקפיד על הליך פיטורין כדין לרבות חובת קיום השימוע בתום לב ומתן מלוא הזכויות של העובד כגון הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורין לפי העניין ושחררו כספי העובד המגיעים לו במקרה של פיטורין, יובהר כי הדבר נכון גם כאשר מתפטר עובד בדין מפוטר.

הסכמי עבודה והסכמי אי תחרות - הסכם העסקה ראוי שיערך על ידי עורך דין מתחום דיני העבודה. ההסכם מטפל הן בהיבט המסחרי חוזי שבין המעסיק והעובד מבחינת תנאי העסקתו היקף משרתו וסוג העבודה שיבצע העובד והן בהיבט המשפטי וזכויות העובד והמעסיק. לעיתים יכלול הסכם העסקה גם הסכמים נלווים כגון, הסכם סודיות, הסכם משמעות, הסכם אי תחרות שהוא למעשה מגביל את הזכות של העובד להתחרות במעסיק. גם לכך ישנן מגבלות שנקבעו בפסיקה שכן לעיתים הדבר מתנגד עם הזכות לחופש העיסוק ולכן יש לקבוע מגבלה מידתית והגיונית בנסיבות העניין והתפקיד.

זכויות נשים בהריון - לנשים (וגם לבני ובנות זוג של נשים בהריון) ישנן זכויות רבות שמטרתן למנוע אפליה או פגיעה באישה רק בשל היותה בהריון. הזכויות מתחילות עוד קודם להריון, למשל במקרה של טיפולי פוריות או הליך אימוץ או אומנה, ביצוע בדיקות וחיסונים שונים. ובהמשך ישנן זכויות במהלך ההריון, כגון, איסור אפליה, ביצוע בדיקות ו/או טיפולים, מצבים של שמירת הריון המאפשרים היעדרות מהעבודה, איסור אפליה במקרה של הריון , איסור פיטורין לפי התנאים והדין ועוד, וישנן זכויות גם לאחר הלידה, כמו הזכות לחופשת לידה והאפשרות להאריך את החופשה, הגנה מפני פיטורין, הזכות לחזרה לעבודה ללא פגיעה בזכויות העובדת בשל היותה אם, התפטרות לצורך טיפול בילד ועוד.

זכויות בשעות עבודה ומנוחה - כל העסקה של עובד מעבר לשעות העבודה המוסכמות או המותרות על פי דין נחשבות להעסקה בשעות עבודה נוספות. על פי דין ישנן מגבלות לכמות השעות הנוספות שכל עובד יכול לעבוד, כגון מגבלה שבועית של 16 שעות או יומית של 12 שעות. בנוסף ישנן גם מגבלות לכמות עבודה שונה במשמרות לילה. למרות זאת ישנן מקרים שניתן לקבל היתרים או מקצועות שניתנו להם היתר, אך מדובר בחריג מן הכלל. בגין שעות עבודה נוספות או שעות לילה זכאי העובד לתוספת תשלום בהתאם לדין והכמות.

התעמרות בעובד - על מעסיק לספק לעובד תנאי עבודה נאותים וחל איסור להתעמר בעובד. האיסור מבוסס על חוק יסוד כבוד האדם וחירותו המלווה בחובת תום לב מוגברת בדיני העבודה. התעמרות יכולה לבוא בכל מיני צורות למשל באמצעות השפלת העובד, או מתן תנאי עבודה קשיים במיוחד באופן לא סביר או שאינו מקובל, התנהגות מטרידה החוזרת על עצמה ועוד. עובד אשר סבל מהתעמרות זכאי לפיצוי ולעיתים יוכל להתפטר בדין מפוטר.

שינוי תנאי העסקה - מעסיק חייב להודיע לעובד בכתב על תנאי העסקתו, חובה זו חלה גם בכל מקרה של שינוי בתנאי העסקה של העובד, אף אם שונו לטובה. יודגש כי במקרה של הרעת תנאים העובד לא חייב לקבלם ויוכל במקרה זה להתפטר בדין מפוטר וזאת בהתאם לסעיף (א)11 לחוק פיצויי פיטורים ,תשכ”ג 1963, הינו יראו את העובד כמי שפוטר על ידי המעסיק ובלבד שעבד לפחות שנה בעבודתו, יחד עם זאת על העובד להודיע על כך למעסיק ולאפשר לו לתקן את הרעת התנאים.

תביעת עובד נגד מעביד בבית הדין

מרבית ההליכים המוגשים בבית הדין לעבודה הם של עובד כנגד מעביד בגין הפרת זכויות, לעובד היכולת הקלה יחסית להגיש תביעה בין בעצמו ובין באמצעות עורך דין או ארגונים שונים המסייעים בהגשת תובענות ועמידה על זכויות העובד. אך הרבה פעמים עובד סבור שהוא יודע מה מגיע לו ובגלל זה מפספס זכויות או לחילופין מעסיק בטוח שיוכל להתמודד לבדו בנושא, חוסך את עלות עורך הדין, אך החיסכון לעיתים עולה ביוקר ובמקום למנוע הליכים משפטיים או לצמצם נאלץ המעסיק להתמודד עם הליכים משמעותיים הכרוכים בהוצאות כספיות לא מבוטלות.

עו”ד דיני עבודה מתמודד עם חוקי עבודה

היכולת להתמודד עם חוקי העבודה דורשת להיות כל הזמן מעודכן בפסיקה ובחקיקה הרלבנטית המשתנה לא אחת ויש הרבה מרחב תמרון ופרשנויות שמאפשרות גם להגיע לפתרונות שיהיו זולים בהרבה מאשר ניהול הליך משפטי כלשהו ולעיתים הגעה לפשרה מעמדה של ידע מאפשרת להגיע לפשרה נוחה יותר והימנעות מתקדימים בעייתים לחברה או השלכות רוחב להחלטות של בית דין לעבודה או גורם אחר וחמור מכך, לעיתים, הדבר יכול לחסוך גם הליכים פליליים, כפי שהחוק מאפשר לבית הדין לעבודה בתחומים מסוימים (כגון בנושא הטרדות מיניות) ולעיתים הימנעות מפנייה לעורך דין מקצועי בדיני עבודה יכולה לעלות ביוקר וזה נכון הן כלפי העובד והן כלפי המעסיק. מובן ,כי למרות שאין חובה יהיה יתרון גדול למי שיהיה מיוצג על ידי עורך דין המכיר היטב את תחום דיני העבודה ויחסי עובד מעביד ובמקרה כזה יוכל לפעול הן פרוצדורלית והן מהותית לטובת הצד אותו מייצג ליתן יתרון משמעותי בניהול ההליך או מניעתו או השגת פשרה נכונה וטובה ועל כן בחירת עורך הדין הינו קריטי ומהותי ביותר להצלחת התהליך.

בחירה נכונה של עו”ד דיני עבודה

יחסי מעסיק עובד הינו אחד התחומים היותר נדרשים ואשר דורים כמעט בכל עסק ניהול נכון ומדויק של ההסכמים ושל ניהול מערכת היחסים בין המעסיק והעובד. המדובר בלב ליבו של העסק וההשלכות עלולות להיות משמעותיות ובעלות השלכות רוחב לארגון כולו ומומלץ מאוד לבחור ייעוץ וליווי משפטי מלא לסוגית דיני העבודה אצל המעסיק כדי להקטין חשיפות וסיכונים. אנחנו יודעים שיש לך הרבה שאלות, אנו נשמח לחבר אותך ל-3 עורכי כרישים עם שיניים שיעבדו רק בשבילך.

אודות כותב המאמר

מאמר זה נכתב על ידי עורך דין דני ויצ’לבסקי, מומחה לדיני עבודה. המאמר נערך על ידי צוות אתר הכריש ומובא כמידע ושרות לגולש ובשום אופן אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי בהתאם לתקנון האתר